Plantavorel
Cauta: Cauta
mojar mijloc
COMPANIE PROMOTII PRODUSE CONTACT
flag uk English steag ro Romana
DESPRE NOI
PRODUCTIE
MARCA
CERCETARE
CALITATE
ISTORIE SI TRADITIE
NOUTATI
ACHIZITII PUBLICE
APRECIEREA PACIENTILOR
CONTACT


ACTIONARIATBienala Nationala de Arta Plastica "Lascar Vorel", editia a XII-a, 2011Bienala Nationala de Arta Plastica "Lascar Vorel", editia a XI-a, 2009Salonul cercetarii 2010Autoritatea Nationala pentru Protectia ConsumatoruluiProgram de prevenire si reducere a cantitatii de deseuri

Cercetare - dezvoltare
     Vezi PROIECTE


     Sectorul de cercetare este format din farmacisti, medici, ingineri chimisti, chimisti, biochimisti, biologi, bioingineri si informaticieni a caror activitate are ca scop: cercetarea plantelor medicinale in vederea evidentierii de noi principii active , utilizabile in terapeutica, fabricarea de produse fitoterapeutice de uz uman, produse cosmetice si suplimente alimentare pe baza de principii active naturale, imbunatatirea si dezvoltarea gamei de produse aflate in productie, precum si participarea la derularea unor proiecte de interes national si european.
     Specialistii din cercetare si productie si-au perfectionat pregatirea profesionala prin obtinerea de titlu de doctor in stiinta si grade stiintifice de cercetare. Activitatea stiintifica sustinuta este dovedita de numarul mare de participari la simpozioane si sesiuni de comunicari stiintifice,atat in tara cat si in strainatate, de brevete si lucrari stiintifice publicate.

     Prezentam documentatia pentru atestarea capacitatii de a desfasura activitati de cercetare-dezvoltare de catre S.C. CCPPM Plantavorel S.A. Piatra Neamt, documentatie depusa la Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare, inregistrata sub nr. AT71/11.12.2007.

     PROIECTE

CONTRACT DE FINANTARE Nr. 645PED/2022

     Programul PN III - Programul 2 - Cresterea competivitatii economiei romanesti prin cercetare, dezvoltare si inovare
     Subprogram 2.1 - Competivitate prin cercetare, dezvoltare si inovare - Proiect Experimental-demonstrativ

     Cod proiect: PN-III-P2-2.1-PED-2021-1185
     COORDONATOR PROIECT: INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU STIINTE BIOLOGICE BUCURESTI
     PARTENER P1: S.C. CCPPM "PLANTAVOREL" S.A, Piatra-Neamt
     TITLUL PROIECTULUI:" Fitonutrienti pe baza de fitocomplecsi imbogatiti in fitoestrogeni cu potential de utilizare in managementul bolilor metabolice"
     ACRONIM PROIECT: Phyto-ESM
     Responsabil de proiect: Dr. Bioing. Oana Teodora Apreutesei

     ETAPE REALIZATE:
     Etapa 1/2022 - Formularea conceptului tehnologic si modelul experimental de tehnologie de laborator pentru obtinerea de fitocomplecsi imbogatiti in fitoestrogeni din Trigonella foenum-graecum, Medicago sativa si Solidago virgaurea prin procese membranare integrate
     Etapa 2/2023 - Model experimental de tehnologie de laborator pentru obtinerea de fitocomplecsi imbogatiti in fitoestrogeni din Trigonella foenum-graecum, Medicago sativa si Solidago virgaurea prin procese membranare integrate. Demonstrarea fezabilitatii tehnice a modelului experimental de tehnologie la nivel de laborator.


***


     Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

     Titlul proiectului: "Includerea in portofoliul actual a noi produse de tip supliment nutritional cu caracteristici imunomodulatoare si antioxidante, rezultate prin valorificarea rezultatelor din cercetari anterioare"
     Rezumatul proiectului:
     Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
     Proiectul s-a derulat in perioada 09.04.2010-09.06.2011
     Valoarea totala a proiectului: 1.217.936 lei
     din care asistenta financiara nerambursabila: 573.873 lei.
     "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro"
     "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"

***

     Titlul complet al proiectului: OBTINEREA UNOR FITOPREPARATE CU ROL IN PROFILAXIA UNOR AFECTIUNI CARDIOVASCULARE
     Acronimul: CARDIOFIT

     Rezumatul proiectului:
     Proiectul se incadreaza in aria tematica 5.1.6. Alimente functionale pentru mentinerea sanatatii oamenilor si prevenirea imbolnavirilor. Scopul proiectului este realizarea unor fitopreparate destinate profilaxiei afectiunilor cardiovasculare. Gradul de noutate consta in obtinerea unor asocieri originale, complexe atat prin compozitia chimica (beta-glucani, antocianozide, acizi polifenolcarboxilici, compusi volatili cu sulf) cat si prin actiunea farmacologica (hipotensoare, hipocolesterolemianta, hipolipemianta, venotonica, vasoprotectoare si antioxidanta) pe baza de cereale, fructe si plante medicinale indigene.

     Pentru documentatia completa descarcati:

NOTA! - Documentatia atasata este in format "pdf". Pentru a vizualiza trebuie sa instalati Adobe Reader


***

     Titlul complet al proiectului: FITOPREPARATE CU ROL IN CONTRACARAREA UNOR DEZECHILIBRE METABOLICE
     Acronimul: FITOMETABOL

     Rezumatul proiectului:
     Proiectul isi propune crearea si fabricarea unor noi biopreparate (suplimente alimentare) obtinute prin prelucrarea avansata a unor specii vegetale autohtone si utilizabile in contracararea dezechilibrelor metabolice. In cadrul proiectului ne propunem valorificarea unor produse vegetale autohtone precum topinamburul (Helianthus tuberosus), schinduful(Trigonella foenum-graecum), vita de vie(Vitis vinifera) si lucerna( Medicago sativa) care, desi comestibile, nu se regasesc in alimentatie

     Pentru documentatia completa descarcati:

NOTA! - Documentatia atasata este in format "pdf". Pentru a vizualiza trebuie sa instalati Adobe Reader


spacer    Termeni si conditii de utilizare    spacer drepturi de autor ©
C.C.P.P.M. PLANTAVOREL® S.A. 2004-2008
spacer